Zelené čaje

Zelený čaj je „pravý čaj“, ktorý od zberu až po spracovanie prešiel minimálnou oxidáciou. Zelený čaj je v Číne a Japonsku tak populárny, že svojou spotrebou ďaleko prevyšuje spotrebu čierneho čaju.
Viac o zelenom čaji
Tým, že u zeleného čaju podobne ako u bieleho čaju nedochádza takmer k žiadnej oxidácii, nestrácajú jeho lístky dôležité živiny, ako vitamíny a minerálne látky. Práve preto zelený čaj priaznivo vplýva na krvný tlak, odbúrava cholesterol a pôsobí preventívne proti srdcovo-cievnym ochoreniam. Regeneruje bunky, čím spomaľuje starnutie. Údajne tiež pôsobí ako prevencia rakoviny.

U japonských zelených čajov na rozdiel od čínskych zelených čajov sa k prerušeniu oxidácie väčšinou používa horúca para. Rôzne druhy sa delia predovšetkým spôsobom spracovania, od každého existuje veľa variánt ako cenových, tak kvalitatívnych.

Ukázať nastavenia ...

Nastavenia

4 položky

Zmeniť smer radenia
Mo Li Hua Cha Wu Lu, čínsky zelený čaj Mo Li Hua Cha Wu Lu
Mo Li Hua Cha Superior, čínsky zelený čaj Mo Li Hua Cha Superior
Mo Li Hua Cha White King, čínsky zelený čaj Mo Li Hua Cha White King
Kukicha Shizuoka, japonský zelený čaj Kukicha Shizuoka
   

4 položky

Zmeniť smer radenia