Zelené čaje

Zelený čaj je „pravý čaj“, ktorý od zberu až po spracovanie prešiel minimálnou oxidáciou. Zelený čaj je v Číne a Japonsku tak populárny, že svojou spotrebou ďaleko prevyšuje spotrebu čierneho čaju.
Viac o zelenom čaji
Tým, že u zeleného čaju podobne ako u bieleho čaju nedochádza takmer k žiadnej oxidácii, nestrácajú jeho lístky dôležité živiny, ako vitamíny a minerálne látky. Práve preto zelený čaj priaznivo vplýva na krvný tlak, odbúrava cholesterol a pôsobí preventívne proti srdcovo-cievnym ochoreniam. Regeneruje bunky, čím spomaľuje starnutie. Údajne tiež pôsobí ako prevencia rakoviny.

U japonských zelených čajov na rozdiel od čínskych zelených čajov sa k prerušeniu oxidácie väčšinou používa horúca para. Rôzne druhy sa delia predovšetkým spôsobom spracovania, od každého existuje veľa variánt ako cenových, tak kvalitatívnych.

Ukázať nastavenia ...

Nastavenia

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Položky 10 - 18 z 19

Zmeniť smer radenia
White Monkey, čínsky zelený čaj White Monkey
Wu Yuan Ming Mei, čínsky zelený čaj Wu Yuan Ming Mei
Lung Ching Shi Feng, čínsky zelený čaj Lung Ching Shi Feng
Mo Li Hua Cha Wu Lu, čínsky zelený čaj Mo Li Hua Cha Wu Lu
Mo Li Hua Cha Superior, čínsky zelený čaj Mo Li Hua Cha Superior
Mo Li Hua Cha White King, čínsky zelený čaj Mo Li Hua Cha White King
Kukicha Shizuoka, japonský zelený čaj Kukicha Shizuoka
Lung Ching Xi Hu Lung Ching Xi Hu
Lung Ching Xi Hu Superior Lung Ching Xi Hu Superior
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Položky 10 - 18 z 19

Zmeniť smer radenia