Zelené čaje

Zelený čaj je „pravý čaj“, ktorý od zberu až po spracovanie prešiel minimálnou oxidáciou. Zelený čaj je v Číne a Japonsku tak populárny, že svojou spotrebou ďaleko prevyšuje spotrebu čierneho čaju.
Viac o zelenom čaji
Tým, že u zeleného čaju podobne ako u bieleho čaju nedochádza takmer k žiadnej oxidácii, nestrácajú jeho lístky dôležité živiny, ako vitamíny a minerálne látky. Práve preto zelený čaj priaznivo vplýva na krvný tlak, odbúrava cholesterol a pôsobí preventívne proti srdcovo-cievnym ochoreniam. Regeneruje bunky, čím spomaľuje starnutie. Údajne tiež pôsobí ako prevencia rakoviny.

U japonských zelených čajov na rozdiel od čínskych zelených čajov sa k prerušeniu oxidácie väčšinou používa horúca para. Rôzne druhy sa delia predovšetkým spôsobom spracovania, od každého existuje veľa variánt ako cenových, tak kvalitatívnych.

Ukázať nastavenia ...

Nastavenia

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Položky 19 - 19 z 19

Zmeniť smer radenia
Meng Ding Cui Yu Meng Ding Cui Yu
   
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Položky 19 - 19 z 19

Zmeniť smer radenia