„Dračia studňa od Západného jazera.“ Jazero Xi Hu sa nachádza poblíž Hangzou na východe Číny. Kláštorné plantáže vôkol neho boli známe ešte z dôb „Klasické knihy o čaji“ od Lu Yüa (758 n.l.). Lung Ching patrí k jarným čajom a najlepší zber pochádza z rovnakého obdobia.
Druh čaju | Zelený čaj |
---|---|
Krajina pôvodu | Čína |
Provincia | Če-ťiang |
Oblasť | Xi Hu |
Dátum zberu | 28. apríla 2011 |
Nechajte zovrieť okolo 1,5 dcl prefiltrovanej vody.
Kým voda dosiahne bod varu pripravte si 4 g
čajových lístkov. Je dobré ak vodu odstavíte tesne predtým ako začne silno bublať. Keď má
približne 70-75 °C, čajové
lístky zalejte na 1 min.
S dobou lúhovania ale aj množstvom
čajových lístkov sa nebojte experimentovať kým nenájdete pomer, pri ktorom
vám chuť čaju najviac vyhovuje. Čaj Lung Ching Xi Hu
je vhodný na prípravu 3-4 nálevov, pričom s každým ďalším nálevom
nezabudnite predĺžiť dobu lúhovania o ½ min a mierne zvýšiť teplotu vody.
Pre tento produkt ešte nikto recenziu nenapísal. Staňte sa prvým, kto sa podelí o svoj názor.