Maté je tradičný nápoj paraguajských indiánov. Pripravuje sa z listov cezmíny paraguajskej. Maté Pampero je oproti klasickému maté pražené, čo sa odráža na jeho aróme aj chuti.
Druh čaju | Bylinný čaj |
---|---|
Krajina pôvodu | Brazília |
Dátum zberu | 2011 |
Nechajte zovrieť okolo 1,5 dcl prefiltrovanej vody.
Kým voda dosiahne bod varu pripravte si 3-4 g
čajových lístkov. Je dobré ak vodu odstavíte tesne predtým ako začne silno bublať. Keď má
približne 90-100 °C, čajové
lístky zalejte na 5-10 min.
S dobou lúhovania ale aj množstvom
čajových lístkov sa nebojte experimentovať kým nenájdete pomer, pri ktorom
vám chuť čaju najviac vyhovuje. Čaj Maté Pampero, pražené
je vhodný na prípravu 1 nálevu.
Pre tento produkt ešte nikto recenziu nenapísal. Staňte sa prvým, kto sa podelí o svoj názor.