„Vôňa štyroch misiek“, zelený čaj z pohoria Meng Ding. Čaj v sebe ukrýva štyri vône, ktoré sa prejavujú postupne, s každým nálevom vystúpi do popredia jedna z nich.
Druh čaju | Zelený čaj |
---|---|
Krajina pôvodu | Čína |
Provincia | Sečuan |
Oblasť | Meng Ding Shan |
Dátum zberu | 19. apríla 2011 |
Nechajte zovrieť okolo 1,5 dcl prefiltrovanej vody.
Kým voda dosiahne bod varu pripravte si 3-4 g
čajových lístkov. Je dobré ak vodu odstavíte tesne predtým ako začne silno bublať. Keď má
približne 70-75 °C, čajové
lístky zalejte na 1-2 min.
S dobou lúhovania ale aj množstvom
čajových lístkov sa nebojte experimentovať kým nenájdete pomer, pri ktorom
vám chuť čaju najviac vyhovuje. Čaj Meng Ding Si Bei Xiang
je vhodný na prípravu 2-3 nálevov, pričom s každým ďalším nálevom
nezabudnite predĺžiť dobu lúhovania o ½ min a mierne zvýšiť teplotu vody.
![]()
6,00 €
As low as:
1,20 €
Dian Hong Jin Zhen
|
![]()
25,90 €
Kamjove Gong Fu čajová konvica TP-757, 700 ml
|
![]()
3,50 €
As low as:
0,70 €
Pu-erh Superior
|
![]()
2,50 €
As low as:
0,50 €
Mini Tuo Cha
|
napísal/a Slonovich dňa 31. 10. 2011
napísal/a Michal dňa 28. 6. 2011