Známy ako „Lapsang Souchong“, či „udený čaj“. Netradičná čajová špecialita silnej, hladkej, úšlachtilo dymovej chuti, nie však prebíjajúcej ako je tomu u niektorých lacných napodobenín. Tradičný postup výroby.
Druh čaju | Čierny čaj |
---|---|
Krajina pôvodu | Čína |
Provincia | Fu-ťien |
Oblasť | Wu Yi Shan |
Dátum zberu | 2010 |
Nechajte zovrieť okolo 1,5 dcl prefiltrovanej vody.
Kým voda dosiahne bod varu pripravte si 4 g
čajových lístkov. Je dobré ak vodu odstavíte tesne predtým ako začne silno bublať. Keď má
približne 90 °C, čajové
lístky zalejte na 2 min.
S dobou lúhovania ale aj množstvom
čajových lístkov sa nebojte experimentovať kým nenájdete pomer, pri ktorom
vám chuť čaju najviac vyhovuje. Čaj Zheng Shan Xiao Zhong
je vhodný na prípravu 1-2 nálevov, pričom s každým ďalším nálevom
nezabudnite predĺžiť dobu lúhovania o ½ min a mierne zvýšiť teplotu vody.
Pre tento produkt ešte nikto recenziu nenapísal. Staňte sa prvým, kto sa podelí o svoj názor.